אסטה לה פיצה בייבי! מתכון לפיצה מרגריטה איטלקית אמיתית

חג השבועות הבא עלינו לטובה מתקרב בצעדי ענק, וכולנו מחפשים "בנרות" מתכונים מנצחים לשולחן החג על טהרת החלב.
המטבח האיטלקי המדהים, מהווה פתרון בטוח ויעיל בשל ארסנל מאכליו החלביים שהפכו לאייקון קולינרי בכל רחבי העולם.
הפעם הבאנו לכם מתכון קליל ומנצח לפיצה מרגריטה אסלית שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו!

פורסם בתאריך 5.5.2021


אסטה לה פיצה בייבי! מתכון לפיצה מרגריטה איטלקית אמיתית

פיצה מרגריטה - אחת משלל סוגי הפיצות המקוריות המרכיבות את ה-DNA האיטלקי, שהוכנה לראשונה בנאפולי לרגל ביקורה של המלכה מרגריטה.
המתכון הבא ידריך אתכם להכין פיצה מרגריטה מושלמת ממש כמו איטלקיים אמיתיים, ללא התעסקות מיותרת.
המצרכים במתכון יספיקו להכנת שתי פיצות, אם תרצו להסתפק באחת - ניתן להקפיא מחצית מהמלית לשימוש מאוחר יותר.

פיצה מרגריטה ממש כמו בנאפולי

מצרכים לבצק:
375 גרם קמח לבן מחיטה קשה
1/2 כפית מלח
1 חבילה (7 גרם) שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
250 מ"ל או 1 ו- 1/3 כוסות מים פושרים

להכנת הרוטב:
2 קופסאות שימורי עגבניות - שלמות או קצוצות והכי חשוב, מנוקזות מנוזלים ומרוסקות
גבינת מוצרלה פרוסה דק
2 חופנים של בזיליקום טרי
שמן זית
מלח

אביזרי מיקסר נדרשים:


אופן ההכנה:

מחממים
 את התנור מראש לחום של 220°.
שמים בקערת הערבול את הקמח, השמרים והמלח.
מערבלים במשך שניות אחדות את המצרכים היבשים במערבל השטוח במהירות 2.


מחליפים את המערבל השטוח ב-וו הלישה, מפעילים אותו במהירות 2 ומוסיפים את שמן הזית.
לאחר מכן, מוסיפים את המים בזרם איטי ומתחילים ללוש.
אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד קצת מים ולשים כדקה באותה מהירות.


מכסים במכסה הפלסטיק ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים ומוגן במשך שעה אחת או עד שיוכפל נפח הבצק.


לשים שוב היטב את הבצק, ואם הוא דביק מוסיפים עוד מעט קמח.
ניתן להשהות פעם או פעמיים את הפעולה של וו הלישה כדי להסיר ממנו את הבצק.


מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לעלים עגולים ודקים.
משמנים שני ניירות אפייה - עדיפות למתכלים :)


מפזרים על הבצק את העגבניות, ביד או בעזרת מזלג, ומשתדלים לא להרטיב יותר מדי את הבצק.
מעל העגבניות, מניחים את פרוסות המוצרלה, מזלפים מעט שמו זית, בוזקים קורט מלח ומוסיפים את הבזיליקום.
אופים 15-20 דקות עד להזהבה.


מצלמים ומעלים לסטורי, מומלץ להשוויץ בפני כל החברים, בתאבון :)

*כל הזכויות שמורות לחברת KitchenAid.

הידעת? בשנות ה-60 הצבא האמריקאי השתמש במשלוחי פיצה לאיסוף מודיעין.
אנחנו מבטיחים לכם שהפיצה שתכינו תהיה רק טעימה ותו לא!
*אלא אם כן, האורחים ינסו לרגל אחר הכספת שבה שמרתם את המתכון המנצח הזה ;)

המומלצים

המלצה לתוספת מדליקה:
פיצה עם תרד וגבינת עזים - מטגנים בצל עם 2-3 שיני שום כתוש במשך 5 דקות.
מוסיפים למחבת פרוסות פלפל צהוב ללא גרעינים ושתי עגבניות פרוסות ומבשלים 3 דקות נוספות.
מנקזים את הנוזלים, מערבבים עם 225 גרם תרד קפוא שהופשר ועודף הנוזלים נסחטו ממנו עם כפית אגוז מוסקט טרי, ומתבלים.
שופכים את התערובת על הבצק, מפזרים מעל כף אחת של אורגנו קצוץ טרי ו-225 גרם גבינת עזים מפוררת ואופים.

פנייה מהירה

שאלה? בקשה? הערה? אנחנו כאן! ונשמח להשיב לכל פנייה ביום העסקים הקרוב.

זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה

במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר לאסטפרייס.