שבועות בלאסטפרייס - מתכון איטלקי מנצח לעוגת שקדים!

חג שבועות בלי עוגה מטריפה זה כמו פסח בלי מצות וראש השנה בלי תפוח בדבש!
מזל שאנחנו כאן כדי לדאוג לכם, בואו ללמוד כיצד מכינים עוגת שקדים מנצחת וקלה במיוחד להכנה שתשאיר את האורחים שלכם בחג פעורי פה :)

פורסם בתאריך 5.5.2021


שבועות בלאסטפרייס - מתכון איטלקי מנצח לעוגת שקדים!

עוגת שקדים נחשבת לאחת מהעוגות הקלאסיות והאהובות ביותר. לכל משפחה קיים מתכון עתיק יומין להכנת העוגה הזו עם הדגשים האישים שלה ששונה ושודרג פעמים רבות במהלך השנים..
הפעם, נלמד אתכם להכין עוגת שקדים קלילה וטעימה במיוחד ממתכון שמקורו בסרדיניה - אנו מתריעים מראש, זה הולך להיות טעים במיוחד :)

עוגת שקדים - עוגת ספוג מוקצפת ואוורירית בזיגוג שקדים עשיר עם אמרטו

מצרכים:
100 גרם שקדים חלוטים
1 לימון
4 ביצים בינוניות - מופרדות לחלבונים וחלמונים
100 גרם סוכר דק
50 גרם סוכר וניל
50 גרם קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה

להכנת הציפוי:
50 גרם שקדים חלוטים
150 גרם אבקת סוכר
מומלץ - 2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)

חלקי מיקסר נדרשים:

זמן הכנה: כשעה
זמן אפייה: כ-45 דקות


אופן ההכנה:

מחממים
את התנור מראש לחום של 190°.
משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, ומפזרים עליה מעט קמח.
באמצעות מטחנת במזון עם הדסקית לטחינה עדינה, טוחנים את השקדים החלוטים לקערת הערבול במהירות 4.
לאחר מכן, חוזרים על הפעולה כדי לוודא שהשקדים נטחנו כראוי ומעבירים אותם לקערה אחרת.


גוררים דק את הקליפה מחצי לימון וסוחטים גם את הלימון למיץ ומניחים אותו בצד.
שמים את החלמונים בקערת הערבול עם הסוכר הדק וסוכר הווניל.
מפעילים את המקצפה במהירות 4 ומקציפים עד שהחומרים מכפילים את נפחם ומתקבל מרקם סמיך של קצף.
מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך התערובת ובוחשים פנימה את השקדים ואת גרידת הלימון ומעבירים לקערה אחרת.


שוטפים את קערת הערבול והמקצפה ומנגבים היטב.
מקציפים במהירות 8 את החלבונים עם 1/2 כפית ממיץ הלימון ששמרנו בצד עד שנוצרים על פני הקציפה גלים יציבים ורכים.
בהדרגה בוחשים פניאת תערובת החלמונים ואחר כך יוצקים את התערובת לתבנית שהוכנה מראש ומיישרים את פני התערובת.


נוקשים קלות בתבנית על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר שנלכדו ולאחר מכן אופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהחלק העליון יציב למגע.
על מנת לוודא שהעוגה אכן מוכנה ננעץ במרכזה קיסם ונמתין 30 שניות. אם הקיסם היוצא נקי, העוגה מוכנה.
מוציאים את העוגה מהתנור, ואחרי שהתקררה מוציאים אותה מהתבנית ומקררים אותה עוד זמן מה לפני ציפויה.


להכנת הציפוי, מפעילים את הפורס/גורס הגלילי עם התוף לגריסה גסה במהירות 4 וגורסים את השקדים.
מעבירים את השקדים למחבת, קולים אותם קלות ומניחים להם להתקרר.


מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערה ומוסיפים לה בהדרגה תוך כדי ערבוב 2 כפות מיץ לימון שהונח בצד ואת ליקר השקדים במידה ורוצים - במידה ולא מעוניינים ניתן להוסיף עוד מיץ לימון.
מורחים את הציפוי על העוגה ומפזרים מעליה את השקדים הקצוצים.
מניחים את העוגה בצד לנוח ומגישים אותה מאוחר יותר.


זוללים את העוגה בערב חג שבועות יחד עם כל האורחים, בתאבון :)

*כל הזכויות שמורות לחברת KitchenAid.

פנייה מהירה

שאלה? בקשה? הערה? אנחנו כאן! ונשמח להשיב לכל פנייה ביום העסקים הקרוב.

זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה

במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר לאסטפרייס.