מחובבנים למקצוענים – הטיפים שיעזרו לכם להפוך לקונדיטורים שאתם חולמים להיות!

קניתם את המיקסר המושלם אבל העוגות שלכם עדיין לא נראות מושלמות כמו אלה שבטלוויזיה? קבלו את הסודות הקטנים של הקונדיטורים הגדולים!

פורסם בתאריך 14.2.2021


מחובבנים למקצוענים – הטיפים שיעזרו לכם להפוך לקונדיטורים שאתם חולמים להיות!

רכשתם את המיקסר המושלם, איתרתם את המתכונים הכי שווים ברשת ואחרי כל שעות ריאליטי תכניות הבישול שצברתם, אתם בטוחים שאתם כבר יודעים לעצור את המכשיר בדיוק ברגע שבו הקצפת או בצק השמרים מוכנים?
אם אתם מספיק ברי מזל להשתמש במיקסר מסדרת - OptiMUM של בוש, תוכלו ליהנות מחיישן ה-SensorControl Plus הייחודי, שיודע לעצור לבד את פעולת ההקצפה או הלישה בדיוק באותו רגע חמקמק.
אבל רגע, לפני הכל, על מנת שתשתמשו במיקסר שלכם ביעילות הראויה לו, אתם צריכים לדעת כמה דברים שעליהם אינם מדברים השופטים בתכניות ריאליטי הבישול.

1 – קראו את עלון היצרן
אל תתחילו להשתמש במיקסר שלכם לפני שקראתם את העלון המצורף אליו. נכון, את רוב הדברים שכתובים שם אתם כבר יודעים, וחלק מהדברים מרגישים קצת מיותרים.
אבל, אם תקראו את העלון בעיון תוכלו למצוא שם כמה טיפים מעניינים, שיעזרו לכם להאריך את חיי המדף של המכשיר.
כמו כן תמיד מסתתרים כמה רעיונות מפתיעים שיאפשרו לכם לשכלל את אמנות מדידת החומרים, שהיא כידוע הבסיס להצלחתו של כל קונדיטור חובב.
כיום מס' דגמים מסדרת מיקסר OptiMUM של בוש הם היחידים אשר מגיעים עם משקל אינטגרלי, המאפשר שקילה מדויקת של מרכיבי המתכון בתוך קערת המיקסר וגם מעליו.
כך שאינכם נזקקים לשימוש בכלי מדידה נוספים והעברת החומרים מכלי לכלי, דבר היכול לגרור חוסר דיוק – והוספה של כלים מלוכלכים שלא לצורך.

2 - שימו לב למיקומו של המקצף
החלק התחתון של מקצף המיקסר שלכם לא אמור לגעת בתחתית הקערה, אבל הוא גם לא צריך להיות רחוק ממנו.
הדיוק הזה במרחק יכול להיות ההבדל הדק אך המשמעותי שבין מאפה מצוין למאפה מושלם. כמו כן, מיקום נכון של המקצף יחסוך לכם הרבה זמן ואנרגיה, ולא תצטרכו לעצור את עבודת המיקסר על מנת לגרד בעזרת המרית.
שימו לב, גם את המידע בנושא המרחק האופטימלי שבין המקצף לבין תחתית המיקסר תוכלו למצוא בעלון היצרן. למיקסר של בוש פעולת ערבול ייחודית הנעשית בצורת "שמיניות", כך שהמקצף אוסף את כל השאריות הנותרות בדפנות ותחתית הקערה תוך כדי הפעולה ולא משאיר בקערה בצק או קצפת בסיומה.

 3 – אל תתחילו במהירות גבוהה מדי
התחלת העבודה במהירות גבוהה מדי היא הסימן הראשון לכך שיש לנו עסק עם קונדיטור לא מנוסה. כדי להימנע מחוסר שליטה בבצק ומהתזות מיותרות, התחילו תמיד לערבב במהירות נמוכה ואז עלו בהדרגה למהירות גבוהה יותר.
כידוע, בדיוק כמו כמות הקלוריות של פחזניית אקלר מופלאה, גם החיפזון הוא מהשטן. כאשר אנו לשים בצק, למשל, מהירות הלישה הינה איטית יחסית, בעוד שכאשר מכינים קצפות למיניהן מקובל להפעיל את המיקסר במהירות מרבית – כאן כדאי לשים לב לזמן ההקצפה, על מנת שהקצפת לא "תישבר" ותיווצר לנו בטעות חמאה...

4 – תנו למיקסר לעשות את שלו
הטיפ הבא הוא פשוט ומעט יותר חשוב מכפי שאולי ייראה לכם בתחילה: אף פעם אל תתפתו להשתמש במרית בזמן שהמיקסר פועל!
גם אם המתכון מורה לכם במפורש להשתמש במרית בזמן שהמיקסר פועל, אל תעשו זאת. אם לא תפסיקו את פעולת המיקסר לפני שאתם משתמשים במרית, זו רק שאלה של  זמן עד שתפגעו בצורתו וביעילותו של המקצף, שהוא כלי עבודה עדין במיוחד.

5 – אל תשכחו לקרר את הקערה והמקצף שלכם
כשהקערה והמקצף קרים, הם עוזרים לנו להקציף את הקצפת לצורתה הגבוהה והנפוחה ביותר. מומלץ גם להכניס את השמנת עצמה למקפיא כעשר דקות לפני התחלת ההקצפה – אם תעקבו אחר הטיפ הזה, תגלו שהקצפת שלכם מגיעה לכדי שלמות!

6 – קחו את המקצף שלכם לעוד סיבוב
לאחר שהמיקסר סיים את פעולתו והעיסה שהנחתם בפנים כבר נראית כמו משהו מזמין, הרימו את המקצף מעט מעל לשטח של פני התערובת שבמיכל, והפעילו שוב את המיקסר. גם כאן רצוי להתחיל במהירות נמוכה ואז להגביר. אם תעשו כך, תיפטרו מהכמות העודפת שנוטה לעתים להישאר בקערה.
ככל שנשתמש יותר במיקסר שלנו, עם הניסיון יגדלו הן הביטחון שלנו בשימוש בו, והן ההנאה מהתוצאות הטעימות של המאכלים, המאפים והדברים הטובים שנוכל להכין בעזרתו. שלא לדבר על האור בעיניים והשמחה בעיני בני המשפחה, כשישמעו את המיית המכשיר מהמטבח וידעו שבקרוב, נאכל כאן משהו טוב!

אנשים רבים בוחרים להעביר את זמנם הפנוי באפייה לקרוביהם, וטוענים כי העיסוק בקמחים ובצקים ממלא אותם ומספק להם הנאה רבה :)

המומלצים

מתכון ללחם ביתי קראנצ'י ומחמם!

מה מסמל עבורנו בית יותר מלחם תפוח וקראנצ'י המעניק אווירה כפרית וחמימה לבית!
קבלו מאיתנו באהבה מתכון מ-ו-ש-ל-ם וקליל ללחם המושלם.

אז מה אנחנו בעצם צריכים?
-1/2 3 כוסות קמח ללחם (500 גרם)
-כף שמרים יבשים
-1/2 2 כפות שמן
-1 כף סוכר
-2 כפיות שטוחות מלח
-¼ 1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)

אז לאחר שבדקנו שיש לנו את כל המצרכים נתחיל במלאכת ההכנה לפי הסדר:
1.בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב יחדיו את הקמח, שמרים, המלח, הסוכר והשמן, נוסיף בהדרגה את המים ונלוש במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
2.נשמן את הבצק מכל צדדיו ונניח בעדינות בקערה, נעטוף את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה וארבעים דקות.
3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, נלוש קלות ונעצב את הצורה שנרצה - מומלץ לעצב בצורת כיכר לחם עגולה קלאסית.
4.מניחים בתבנית אפייה מרופדת, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות.
5.בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים בחלקו העליון של הבצק.
6.מחממים תנור ל-200 מעלות, בהגעה לטמפ' הרצויה מכניסים את הבצק ואופים כ-35-40 דקות עד הזהבה, יש להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים במהלך כל האפייה.
7. מוציאים מהתנור ומצצננים בחוץ - הכי חשוב זה להשגיח על כיכר הלחם הקריספית ולוודא ששאר בני הבית אינם מחסלים אותה ;)
8. מתענגים על כל ביס וביס, בתיאבון!

פנייה מהירה

שאלה? בקשה? הערה? אנחנו כאן! ונשמח להשיב לכל פנייה ביום העסקים הקרוב.

זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה

במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר לאסטפרייס.