שם המשחק: דיוק. כך תתאימו את מהירות המיקסר למנה הרצויה
אם תהיתם לא פעם למה העוגה, המאפה או הקרם לא צלחו לכם ומצאו את סופם באשפה, ייתכן כי לא לשתם או ערבלתם את מסת החומר כפי שנתבקשתם.
כאשר ניגשים לעבודה עם מתכונים מעולמות הקונדיטוריה והבצקים, עלינו להיות קפדניים במיוחד בשל הצורך בדיוק מקסימלי בכמויות המתכון ובשלבי ההכנה. זאת בשונה לגמרי ממקרי מבישול "פריסטייל" שכן גם במידה והמנה יצאה לא מאוזנת, ניתן לתקן תיבול בקלות, והמנה תצא מדהימה.
אבל היי! אל דאגה, אתם כאן כדי ללמוד. הפעילו את ה-KitchenAid האופנתי שלכם ותעלו על סינר - כבר מתחילים!
פורסם בתאריך 3.10.2023

אנחנו מזהירים מראש - אם אתם אנשים שלא יודעים להתגבר על כישלונות בקלות, פשוט תוותרו על עולם הקונדיטוריה והאפייה.
הדרך למנות מוצלחות בתחום, רצופה במסות ובחומרי גלם בשווי מאות שקלים שפשוט תשליכו לפח משום שלא הצלחתם לדייק בתהליך או שפשוט המזל לא שפר עליכם הפעם. (כן, גם זה קורה ;)
אבל, ויש כאן אבל גדול. אם בכל זאת אתם מגלים עניין וזיקה לעולם הקונדיטוריה, גם אם מדובר ב"הובי" בלבד, שווה להמשיך להמשיך להתאמן עד שתצליחו ובגדול. הסיפוק יהיה גדול מהכישלון, בהבטחה.
עד שתגיעו לתוצאה הנשגבת, קבלו מאיתנו הכוונה חינמית ללישה, ערבול והקצפה נכונים של החומרים, שיסייעו להצלחת התהליך, ועל הדרך תדאגו לחיי מוצר ארוכים של מיקסר ה-KitchenAid שברשותכם.
כך תתאימו את מהירות ההפעלה לאביזר הנכון בהתאם למתכון:
מהירות 1: מתאימה לאביזר וו הלישה ומיועדת לבחישה ואיחוד החומרים במהירות איטית.
אידיאלית להכנת: מנות בצק שמרים, בצקי פיצות ומאפים.
מהירות 2-3: מתאימה לאביזר וו הלישה ולוו הגיטרה ומיועדת לבחישה במהירות איטית.
אידיאלית להכנת: בצקים פריכים, עוגיות חמאה ומתכונים נוספים המצריכים לישה במהירות נמוכה.
מהירות 4: מתאימה לאביזר וו הגיטרה ולוו ההקצפה ומיועדת לערבול ואיחוד חומרים במהירות בינונית.
אידיאלית להכנת: עוגות בראוניז, סולת ומתכונים נוספים שלא דורשים הכנסת אוויר לבלילה.
מהירות 6-7: מתאימה לאביזר וו הגיטרה ולוו הקצפה ומיועדת להקרמה וערבול.
אידיאלית להכנת: עוגות בחושות, עוגות שוקולד, פשטידות ומתכונים נוספים בהם אנחנו נדרשים לערבל מסה גדולה וכבדה יחסית לתערובת אוורירית.
מהירות 8: מתאימה לאביזר וו ההקצפה ומיועדת לערבול פלניטרי מהיר.
אידיאלית להכנת: עוגות גבינה ומסות הדורשות הטמעת חומרים יסודית.
מהירות 10: מתאימה לוו הקצפה ומיועדת להקצפה מהירה.
אידיאלית להכנת: מוסים וקינוחים המבוססים על שמנת מתוקה ונוזלים.
עדיין לא סגורים על ייעודו של כל אחד מאביזרי ההפעלה הכלולים? זה לגמרי שווה קריאה:
![]() |
מקצף עם 6 פסים משמש להקצפה של ביצים וחלבונים ולהכנת קצפת ומטבלים. מקצף שמורכב מפסי נירוסטה וראש אלומיניום. לא מתאים לשטיפה במדיח כלים. |
|
![]() |
וו גיטרה משמש להכנת תערובות סמיכות כמו בלילות וציפויים לעוגות. עשוי מאלומיניום עם ציפוי ניילון שמונע הידבקות של הרכיבים. מתאים לשטיפה במדיח כלים. |
|
![]() |
וו לישה משמש להכנה וללישה של בצק. עשוי מאלומיניום עם ציפוי ניילון שמונע הידבקות של הרכיבים. מתאים לשטיפה במדיח כלים. |
לסיכום, השתדלו להשתמש במהירויות ובאביזרי המיקסר בתבונה.
שימוש נכון במיקסר לצד דיוק במתכון יבטיחו לכם חיי מוצר ארוכים ותוצאה אופטימלית.
מחפשים מיקסר עוצמתי ואייקוני שיאפשר לכם לעבוד כמו מקצוענים במינימום מאמץ?
לחצו למעבר למגוון מיקסרי KitchenAid באתר במחירים משתלמים.
KitchenAid הוא אחד ממותגי אביזרי החשמל לבית הוותיקים והאהובים בעולם.
המותג קיים כבר למעלה מ-100 שנים ונמצא כמעט בכל בית בעולם ככלל ובישראל בפרט.
מוצרי המותג נחשבים לאיקוניים ואיכותיים במיוחד בשל עיצובם וחיי המוצר הארוכים שהם מציעים.
מסר מהעורך
הידעת?
המיקסר החשמלי הראשון בעולם הומצא ע"י הרברט ג'ונסון אי שם ב-1908 לאחר ששאב השראה מאופה שערבב את הבצק שלו עם מצקת ברזל ענקית.
זה הזמן שכולנו כמובן מוקירים לו תודה. שאילולא הרברט היה כל כך יצירתי, כנראה שכולנו היינו סובלים כיום מכאבי תופת עקב לישה ידנית מרובה. TNX הרברט.
עוד מהמגזין
.jpg)
שלא ימרחו אתכם: מתכון לפסטו איטלקי קלאסי שישדרג כל מנה, במינימום הוצאה
זמן קריאה: 2.5 דק'
זיכרון מתוק: עוגת גבינה אפויה רכה "של פעם" עם המג'ימיקס
זמן קריאה: 2.5 דק'
מגנו, בננה ו.....תמר! מתכון לשיק קיצי מרענן בקלי קלות עם המג'ימיקס
זמן קריאה: 2.5 דק'