חומהאוס! המדריך המלא להכנת חומוס עדשים כתומות ביתי במעבד מזון Moulinex

חומוס תמיד היה ויהיה אחד המאכלים האהובים ביותר במדינת ישראל המשקף את "הפסיפס" התרבותי העשיר במדינתנו, וקרוב למדי שכל אזרח ישראלי ממוצע ביקר בחומוסייה לפחות פעם אחת בחייו (וכמובן שרובנו ביקרנו הרבה יותר). על אף היותו מאכל מסורתי די "פשוט להכנה" רובנו מעדיפים לפקוד את החומוסייה האהובה הקרובה לביתנו מאשר להכין אותו בבית, שכן לכל בית אב דרך שונה ו"מרכיב מוסף סודי" המבדיל בין חומוס אחד לרעהו. הכנו עבורכם מדריך מפורט הכולל מתכון קליל מנצח בשימוש במעבד מזון Moulinex עוצמתי שיקצר תהליכים, ינפץ מיתוסים ואף יפיג את החששות בדרך אל צלחת החומוס הביתי המושלמת!

פורסם בתאריך 26.12.2022


חומהאוס! המדריך המלא להכנת חומוס עדשים כתומות ביתי במעבד מזון Moulinex

פשוט נגמרו התירוצים. כן כן, תסמכו עלינו - גם את, אתה, אתם ואתן יכולים ויכולות ליהנות מצלחת חומוס לעילא ולעילא שהכנתם במו ידיכם מבלי לצאת מהבית ובמינימום זמן וכסף!
ברור שכולנו אוהבים שמפנקים אותנו וליהנות מצלחת חומוס עשירה בטעם ובצלחת חמוצים ססגונית.
אולם לא תמיד מתחשק לצאת מהבית, לחפש חנייה, לעמוד בתור ובסופו המייגע לגלות שהחומוס נגמר להיום. (שלא להזכיר מצבי חולי כאלה ואחרים)
אז אם אתם מחפשים בילוי משפחתי מספק וטעים, אוהבים את המטבח או סתם רעבים בלי חשק לצאת - הגעתם למקום הנכון!

לפני שניגש למתכון הסופר קליל (ובריא במיוחד!) שהכנו עבורכם, נדגיש כי לצורך ההכנה יש להצטייד במעבד מזון עוצמתי.
מעבדי המזון המתקדמים והמאובזרים של Moulinex לגמרי מסוגלים "לספק את הסחורה" והרבה מעבר, ומציעים שימוש רב תכליתי ומחירים נוחים לכל כיס, היכנסו והתרשמו.
אז, אחרי שהתחדשתם במעבד מזון איכותי - קדימה למתכון!

מתכון לחומוס עדשים במרקם חלק מושלם וקל להכנה | מאת השפית שימרית גולדברג צפדיה

מצרכים:
1 כוס עדשים כתומות שלמות
1 דלעת ערמונים
1-2 שיני שום 
1 כוס טחינה גולמית
½ כוס מים
2 כפות שמן זית
מלח, מיץ לימון, כמון ופפריקה לפי הטעם (רמז - עדשים אוהבות טעם לימוני)
מעבד מזון עוצמתי בעל קיבולת מספקת

אופן ההכנה:
1. חוצים ומברישים במעט שמן זית את דלעת הערמונים, מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות עד לריכוך
2. מרוקנים לאחר האפייה ואת הקליפה והגרעינים. את העדשים מבשלים בסיר כשהם מכוסים במים עד לכדי ריכוך (כחצי שעה)- מסננים היטב
3. מכניסים למעבד המזון עם להב המתכת את השום ומעבדים, מוסיפים את העדשים ואת דלעת הערמונים, מעבדים היטב
4. מוסיפים את כל שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה, מעבירים לצלחת הגשה. ניתן לקשט במעט גרעיני דלעת קלויים ומגישים. 

בתאבון!

הידעת?
כ-93% מהישראלים אוכלים חומוס על בסיס שבועי. אחרי המדריך שהכנו עבורכם, אנחנו בטוחים שהסטטיסטיקה תנסוק באורך פלא!

מסר מהעורך

לאוהבי האותנטיות:
חומוס "אסלי" בכלל לא מוגש עם שמן זית, זאת בניגוד "לחילול הקודש" המתרחש כיום ברוב המקומות המגישים חומוס הטובע בשמן זית.
צורת ההגשה המקורית היא צלחת חומוס בשילוב מעט טחינה גולמית העשירה בשומן המעניק טעמים עשירים ועמוקים.
לא יודעים מה איתכם, אבל לאסטפרייס לגמרי אימצה את צורת ההגשה האותנטית.

חזרה למעלה

זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה

במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר לאסטפרייס.