מקסימום קריספיות במינימום שמן - Fish and Chips חלומי בסיר טיגון Tefal!
המגמה החיובית הגוברת בעולם בימינו למודעות לאכילה בריאה ומעבר לאורך חיים בריא וספורטיבי, נותנת אותותיה גם בישראל - החל מסימון מוצרים ועד עידוד הציבור לבצע פעילות ספורטיבית וליהנות ממתנות שוות בהגעה ליעד. כנראה שכולנו תמימי דעים בנוגע לשמירה על בריאותנו ובריאות ילדינו, אולם האם זה אומר שעלינו לוותר על מנות ה"ג'אנק פוד" האהובות עלינו ולשנות באופן דרסטי את אורח חיינו? התשובה היא חד משמעית לא!
לגמרי אפשר ליהנות משני העולמות יחדיו - קבלו מתכון היסטרי למנה האייקונית פיש אנד צ'יפס עם כף שמן בלבד!
פורסם בתאריך 17.7.2022

פיש אנד צ'יפס - אחת המנות האייקוניות במטבח הבריטי שסללה את דרכה במהירות אל דוכני המזון כמעט בכל מדינה מערבית, אך רבים נמענים ממנה בשל כמות השמן והערך הקלורי שלה כתוצאה מהטיגון העמוק.
אבל מה אם נאמר לכם שקיים פתרון קסם השומר על הקריספיות והקראנצ'יות הכל כך מזוהות עם המנה הזו ומאפשר הכנה קלה במיוחד ובאמצעות כף שמן אחת בלבד!
אנחנו מדברים כמובן על לא אחר מסיר הטיגון ללא שמן - המכשיר שהפך להיות מוצר הכרחי בכל מטבח, ומאפשר לטגן, לאפות, לצלות ולבצע עוד שלל פונקציות במינימום שמן ובמקסימום טעם ויעילות!
קדימה, תפשילו שרוולים - אנחנו מתחילים במתכון סופר קליל ל-Fish and Chips באמצעות סיר טיגון Tefal:
מתכון לכ-6 יחידות:
1 ק"ג פילה דג בשרני (בורי/מוסר ים או כל פילה דג עסיסי אחר)
קמח לקימוח מתובל במלח ופלפל
2 ביצים מקושקשות מתובלות בשום וחרדל
1 כוס עלי פטרוזיליה
3 יח' שום
1 כף גרידת לימון
150 גרם אבקת שקדים
250 גרם פירורי פנקו
קורט מלח
1 כף שמן
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה, השום המלח, גרידת הלימון, למחית דקה.
- מוסיפים את האבקת שקדים והפנקו וטוחנים מספר שניות עד לקבלת תערובת אחידה, מוציאים ומעבירים לקערה.
- מתבלים את פילה הדג במלח ומצפים בקמח, ביצים ובתערובת הפנקו.
- מניחים את הרצועות של הדג בסיר הטיגון של Tefal, מרססים בשמן זית מכל הצדדים ומפעילים את התוכנית ומבשלים את הדג למשך 8 דקות, פותחים ובודקים עם מזלג – אם הדג מתפרק בקלות הוא מוכן, אם לא, ממשיכים לאפייה של דקה נוספת ולא יותר על מנת לשמור על עסיסיות הדג.
מתכון לצ'יפס קריספי:
תפוחי אדמה
מלח גס
1 כף שמן זית
הוראות הכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לצורת צ'יפסים
- מניחים בסיר טיגון, מפזרים מעט מלח וכף שמן זית, מפעילים עד להשחמה.
בתאבון!
שימו לב - לימון לא רק מוסיף המון ;) אלא הוא ממש חלק אינטגרלי מהמנה - סחטו פלח לימון על גבי הצ'יפס והדג ותיהנו מתחושת רעננות קלילה וכמובן עם טעם של עוד!
מסר מהעורך
הידעת?
פיש אנד צ'יפס הוגש ברחבי בריטניה על גבי דפי עיתון עד שנות ה-80 ואף ישנם מקומות המקפידים לשמר מסורת זו עד היום, זאת לאור יכולות ספיגת השמן הגבוהות והעיצוב האותנטי של דפי העיתון.
עוד מהמגזין
.jpg)
שלא ימרחו אתכם: מתכון לפסטו איטלקי קלאסי שישדרג כל מנה, במינימום הוצאה
זמן קריאה: 2.5 דק'
זיכרון מתוק: עוגת גבינה אפויה רכה "של פעם" עם המג'ימיקס
זמן קריאה: 2.5 דק'
מגנו, בננה ו.....תמר! מתכון לשיק קיצי מרענן בקלי קלות עם המג'ימיקס
זמן קריאה: 2.5 דק'