חמין לשבת - השיטה המסורתית VS השיטה המודרנית

סופ"ש חורפי הוא תירוץ מושלם להכין למשפחה סיר חמין טעים שימלא את הבית בריחות מעולים. אז מה היא שיטת הבישול המועדפת עליכם להכנת החמים? המסורתית או החדשנית?

פורסם בתאריך 18.1.2018


חמין לשבת - השיטה המסורתית VS השיטה המודרנית

לכל עדה יש את החמין המפורסם שלה ויש אין ספור מתכונים להכנת אותו תבשיל אהוב, אבל מלבד המתכון שמשתנה בין משפחה למשפחה, גם שיטת הבישול להכנת החמין עצמו משתנה בין אנשים והשתכללה מאוד במשך השנים.

איזו שיטה אתם מעדיפים?

שיטת האולד פשן

מי לא זוכר את סבתא שלו לוקחת סיר ענק, שבתור ילדים כנראה גם היינו יכולים להכנס לתוכו, עליו הייתה מניחה מגבת מטבח גדולה (שלא תמיד ברור מדוע, אבל ללא ספק המגבת היא שעושה את כל ההבדל) ואת הסיר המלא כל טוב הייתה מניחה על פלטת שבת. השיטה המסורתית הזאת עדיין חייה ובועטת בלא מעט בתים והיא ללא ספק עושה את העבודה ובבוקר תתעוררו לריחות מעולים בכל הבית.

מה צריך?

סיר
פלטת שבת

 

השיטה המודרנית

היום כבר לא צריך גם סיר וגם פלטת שבת – בדיוק לשם כך המציאו את הסיר לבישול איטי (טוב אולי לא רק בשביל זה, אבל זה ללא ספק שדרג את הכל). אז אם אתם אוהבים שכללולים ובעיקר חיים קלים, תוכלו להכין את החמין ישירות בתוך סיר לבישול איטי שידאג לטמפרטורה קבועה, בצורה בטיחותית וללא שכבה שרופה בתחתית (אפילו שיש שיסכימו שמדובר בחלק הכי טעים)
את החמין תוכלו לתבל בעזרת מטחנת מלח ופלפל שתדאג להקפיץ לכם את הארומה בתבשיל.
דרך אגב, את המגבת אתם לגמרי יכולים להשאיר.

מה צריך?

 סיר בישול איטי
מטחנת מלח ופלפל

 

אז גם אם אתם אולד-פשן ומעדיפים את שיטת הבישול המסורתית וגם אם אתם הכי מודרניים שיש, מוזמנים לנסות את מתכון המועלה הזה לחמין, בתיאבון!

 

מתכון לחמין

שעועית לבנה -  כוסות - סה"כ (282 גרם), מושרת מהלילה.
תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם), שלמים וקלופים.
בצל - 4 יחידות קטנות - סה"כ (252 גרם), שלמים וקלופים.
שום - 1/2 ראש, מפורק ליחידות (עם הקליפה).
כתף בקר - 1 ק"ג, בשר לחמין - עדיף מס` 8.
ביצה קשה - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (232 גרם)
מלח - כף שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור - כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה - כף שטוחה, לפי הטעם.
בהרט - כפית קטנה (מאוד).
תבלין ראס אל חנות - כפית קטנה (התבלין הסודי שלנו..)
כורכום - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
סילאן - 2 כפות - סה"כ (44 גרם), כפות גדושות ומלאות (או דבש).
מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל), 2-3 כוסות.
עלה דפנה - יחידה אחת
וכבונוס היינו ממליצים להוסיף כפית דבש (אפשר גם סוכר למתחכמים)

החיטה
חיטה - כוס (195 גרם), מושרת מהלילה.
בצל - יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ.
מלח - כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כפית שטוחה, לפי הטעם.
סילאן - כף (22 גרם), כף גדושה ומלאה (או דבש).
שמן קנולה - 5.5 כפות - סה"כ (55 מ"ל), 5-6 כפות לטיגון.
להשרות את השעועית הלבנה לילה קודם במים. לאחר ההשריה לזרוק את המים ולשטוף את השעועית

הכנה:


לפרק את חצי ראש השום ליחידות ולהשאיר עם הקליפה.


לבשל את הבשר כנתח שלם בסיר גדול, או בסיר לבישול איטי עם עלה דפנה - לתת לו רתיחה טובה להוצאת הלכלוך והדם, ואז לשפוך את המים האלה ולא להשתמש בהם. אין צורך לבשל את הבשר לגמרי, ממש רק רתיחה עד שהמים מבעבעים ונראה שהלכלוך מהבשר צף.


להרתיח את הביצים מראש


לשים בסיר גדול או בסיר לבישול איטי את כל המרכיבים.


לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום וסילאן. להוסיף 2-3 כוסות מים ולבשל במשך שעה.


לאחר הבישול לבדוק אם יש מספיק מים בסיר, ובמידה ולא יש להוסיף. אם בחרתם להשתמש בפלטת שבת, יש להניח את הסיר כל הלילה על הפלטה. במידה ואתם מכינים בסיר לבישול איטי, פשוט כוונו את הטיימר, שגרו ושכחו. מומלץ מידי פעם לבדוק את מצב המים ולהוסיף במידת הצורך (המדד הוא שהמים יכסו חצי מתפוח האדמה).

הכנת החיטה:


להשרות את החיטה למשך לילה שלם, לשפוך את המים, לשטוף ולסנן.


לטגן את הבצל כ- 5-6 כפות שמן, להוסיף את החיטה, להוסיף מים שיכסו את החיטה ולהוסיף את התבלינים.


לבשל במשך חצי שעה ולאחר מכן לקרר מעט (בכדי לא לקבל כוויה בזמן שמעבירים את החיטה עם הרוטב לשקית). להעביר לשקית קוקי או ל- 2 שקיות הקפאה (לשים שקית בתוך שקית).


להכניס לסיר של החמין (לשים את השקית מעל כל הרוטב של השעועית).


לשים את הסיר עם הכל יחד על הפלטה למשך כל הלילה ועד לארוחת צהריים. חשוב - לפני שהולכים לישון לחורר את השקית של החיטה עם קיסם (3-4 חורים מלמעלה) ולהמשיך בבישול האיטי.

.בתיאבון

צרו איתנו קשר

מתחייבים לטפל בכל פנייה עד סיום יום העסקים

זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה

אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר לאסטפרייס.