מתחדשים בכיריים? כל מה שצריך לדעת!

בשנים האחרונות הפכה הקולינריה לנושא החם. תוכניות בישול, סדנאות שף, ומה לא ...
כולנו עסוקים יותר ויותר בריחות, ניחוחות, ולא מכינים כבר רק חביתה .
במאמר נביא לכם סקירה על סוגי הכיריים המלצות וטיפים .

פורסם בתאריך 8.9.2019


מתחדשים בכיריים ? כל מה שאתם חייבים לדעת !

בשנים האחרונות הפכה הקולינריה לנושא החם. תוכניות בישול, סדנאות שף, ומה לא ... 
כולנו עסוקים יותר ויותר בריחות, ניכוחות, ולא מכינים כבר רק חביתה.

לכיריים שאתם בוחרים השפעה ישירה ומשמעותית על מהירות ואיכות הכנת האוכל שלכם, וגם על הבטיחות שלכם ושל היקרים לכם.
לכן אנחנו בלאסטפרייס ממליצים על כיריים בטכנולוגיית האינדוקציה.

מה זה אינדוקציה?
כיריים אינדוקציה משתמשות באלקטרומגנטים כדי לחמם את בסיס המחבת או הסיר איתו יבואו במגע.
הן יכולות להרתיח מים הרבה יותר מהר מכל אמצעי חימום אחר, לקצר את זמני הבישול משמעותית, ולשלוט באופן מושלם 
ברמות הדיוק של הטמפרטורה הרצויה.
בזכות הטכנולוגיה החדשה יותר ויותר יצרנים מרחיבים את אזורי הבישול ומציירים אזורי בישול גמישים (FLEX ZONE), 
אזור הבישול כבר לא מוגבל לעיגול בקוטר מסוים, מה שיאפשר לכם גמישות רבה עם כל גודל של כלי בישול 
שימוש יחד במספר כלים על משטח אינדוקטי אחד, והחשוב ביותר חימום אחיד של כל המשטח של הכלי המונח על הכירה, 
ולא רק חימום מאזור ממוקד הפולט חום .


כיוון שלא נפלט חום ישיר על ידי להבה או חימום גופי חימום מכל סוג, כיריים מסוג זה הם הדרך הבטוחה ביותר לבשל !
אין סכנה לשריפות, דליפות גז, וגם לא סכנה של מגע ישיר וכוויה .
התפעול פשוט מתמיד, הפיקוד בכירה הוא בדרך כלל בטאצ' עם שליטה מדויקת מאד של רמת החימום.
הניקוי קל מתמיד, בזכות משטח זכוכית שכמעט בסיום השימוש ניתן לנקות אותו .
חיבור הכיריים יעשה תמיד על ידי מתקין מורשה מטעם היצרן/היבואן - ונרדשת תשתית חשמל מתאימה בהתאם לסוג הכיריים,
תמיד מומלץ לחבר בחיבור תלת פאזי.
החסרונות של אינדצקוציה מעטים, בגלל זה יותר ויותר מטבחים מקצועיים עוברים לשימוש באינדוקציה,
חשוב לדעת שאנשים עם קוצב לב חייבים להיות זהירים ליד כירה מסוג זה, בגלל שאלקטרומגנטים יכולים להפריע לעבודה הרציפה של קוצב הלב.
כמו כן, תצטרכו לבדוק שלסירים ולאביזרים השונים במטבח יש בתחתית סימון  
המעיד על כך שתוכלו לעשות בהם שימוש בכיריים החדשות. 
סירים מאלומיניום למשל, או סירי נירוסטה ישנים לא יתאימו לשימוש בכיריים אינדוקטיות.

כיריים קרמיות:
כיריים קרמיות הן האב הקדמון של הכיריים שסקרנו והמלצנו בראשית המאמר.
חיצונית, ייתכן ולא תבדילו העיצוב דומה וכמעט זהה אך הטכנולוגיה שונה לחלוטין.
בכיריים קרמיות נעשה שימוש בגופי חימום נסתרים תחת משטח זכוכית קרמי שאינו רגיש לחום, 
זמני הבישול דומים לכיריים מסורתיות שמחממחות על גז, האזור שמשפיע על חימום הכלים הוא אזור מוגבל בתחום הקווים שסומן בכיריים, 
וההפעלה קלה מאד באמצעות פקדים מכאניים או פאנל הפעלה טאצ'.
אם זמני הבישול פחות חשובים לכם, אבל דיוק ועיצוב כן, ייתכן וכיריים קרמיות יספקו אתכם.
במרבית הכיריים ניתן לשלוט בצורה אופטימאלית על עוצמת הבישול, ולהבדיל מגז שתלוי בלחצים בגז הביתי, וקשה לחזור ולשחזר דרגת חום מדויקת שוב ושוב,
כאן עד מהרה תלמדו שלמשל לבשל בישול של דגש למשל עדיף על עוצמה 6 במשך 7 דקות, והתוצאה מושלמת.
בגלל הותק בשוק של כיריים קרמיות, קיימים עיצובים שונים ומשונים לכיריים הקרמיות, מצורת חצי ירח, ועד גדלים של כירה בודדת בדומינו,
ועד כיריים רוחבים לא שגרתיים, כמו רוחב 100 סמ אבל במבנה צר ושטוח.
חיבור הכיריים יעשה תמיד על ידי מתקין מורשה מטעם היצרן/היבואן - ונרדשת תשתית חשמל מתאימה בהתאם לסוג הכיריים,
תמיד מומלץ לחבר בחיבור תלת פאזי.

החסרונות של כיריים קרמיות זמני בישול איטיים יותר מאינדוקציה, בסיום העבודה הכיריים חמות מאד למגע, 
ולכן הנקיון חייב להיות רק כשעה לאחר סיום הבישול, ומבחינת בטיחות מסוכן מאד לגעת במשטח בזמן או בסיום הבישול.

כיריים גז:
כיריים גז מלוות אותנו בעשורים האחרונים ועדיין שולטות בשוק.
בזכות העובדה שכולנו מכירים גדלנו,  ואוהבים את מגע האש וצבע הלהבה יש משהו מעורר תשוקה באחד היסודות הבסיסיים בטבע.
כיריים גז מספקות חום מיידי ותגובה מהירה וקלה לשליטה, כל הכיריים היום מצוידות בחיישני בטיחות כשל אש, ברגע שהלבה כבה, אספקת הגז פוסקת.
ניתן להשיג כיריים גז במגוון גדול של עיצובים ומשטחים מזכוכית דרך אמאייל וכמובן משטחי נירוסטה.
החסרונות הם לפני הכל הניקוי, קשה יותר לנקות כיריים גז מכל כירה אחרת, המבערים בנוים חלקים שנוטים לצבור לכלוך,
המשטח במיוחד משטח הנירוסטה דורש תחזוקה, נקיון, הברקה, ושימוש במגוון חומרים כדי להחזיר את המראה 

חיבור הכיריים יעשה תמיד על ידי מתקין מורשה מטעם היצרן/היבואן/טכנאי גז.

פנייה מהירה

שאלה? בקשה? הערה? אנחנו כאן! ונשמח להשיב לכל פנייה ביום העסקים הקרוב.

זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה

במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר לאסטפרייס.