המחשבים בימינו מתקדמים יותר ושומרים על זמן עבודה בתפוקה גבוהה וחיי הסוללה למשך זמן ארוך גדול מפעם.
המחשב הנייד נהיה תחנת עבודה ניידת חזקה ועוצמתית יותר מאי פעם אשר מחליפה לא פעם את המחשב המרובע הרגיל והסטנדרטי שהיה לנו בבית עד היום.
למרות זאת יש המון אנשים שלא יודעים עדיין באיזו חומרה לבחור במחשב הנייד ועל מה יש לשים את הדגש בשביל לבחור את המחשב הנייד המומלץ ביותר, אשר יתאים לנו לשימוש.
בחירה נכונה של מחשב נייד מומלץ שתיעשה בדיוק לשימוש הנכון שלנו המתחלק לפי כמה קטגוריות
מחשבים ניידים מסוג זה מאוד חזקים ועוצמתיים.
מחשב נייד גיימינג להרצה של משחקים או עריכת וידאו, תמונות או גרפיקה מחייב מאיתנו עוצמה מאוד חזקה של חומרה ולרוב את החדישה ביותר.
הדרישה של כלל המכלולים כולל המעבד מרובה ליבות, זיכרון של 16 ג'יגה ומעלה, לוח אם, כרטיס מסך עוצמתי חייבים להיות לרוב בשיא הטכנולוגיה בכדי להריץ משחקי מחשב חדשים אשר יוצאים במהרה הכוללים אלמנטים גרפיים חדשים עם איכות תמונה כמעט כמו במציאות.
נתונים אלו דורשים מהמחשב הנייד שלנו עוצמה מאוד חזקה.
לרוב יהיו מחשבים ניידים עם עוצמה פחותה מכל השאר ויהיו לרוב הזולים מבין המחשבים עם מעבד, לוח אם, זיכרון וכרטיס מסך יחסית חלש או בדגמים מעט ישנים יותר שלא מצריכים מאיתנו את כל העוצמה בכדי להריץ תוכנה כבדה או משחק מחשב חדש.
יתרון גדול ואופציה נוספת לשדרג את עצמנו במחשב מעט יותר חזק ולמצוא יותר עוצמה גם במחיר נמוך היא האפשרות לקנות מחשב נייד מחודש.
בדרך כלל מחשבים ניידים מחודשים מגיעים ברמת מחירים זולה יותר ממחירי השוק והם עוצמתיים ומגיעים עם חומרה מעט ישנה אך חזקה.
מחשבים ניידים מסוג זה יכולים לשמש אותנו לעבודה בבית, במשרד, ברכבת, בבית קפה, בחוף הים או מכל מקום שרק לכם יהיה נוח לעבוד בו.
מדובר על מחשב נייד בטווח מחירים בינוני בדרך כלל או מחודש הכולל מעבד בינוני עד חזק, לוח אם מתקדם בכדי לקשר בין כל המכלולים, זיכרון בטווח בינוני של 8 עד 16 ג'יגה, כרטיס מסך לרוב יהיה סטנדרטי כמו בהמון דגמי מחשב נייד אחרים.
אז לאחר והבנו לאיזה שימוש אנחנו צריכים את המחשב הנייד שלנו אפשר להמשיך, כיום יש מגוון גדול מאוד של חברות המספקות מחשבים ניידים איכותיים כגון: HP, Lenovo, Dell, Apple, Acer, ASUS, Microsoft, Toshiba ,Huawei וכו'.
מעבד- המעבד הוא המוח של המחשב שלכם ואתם בוחרים בו על פי רמת הביצועים הנדרשים לכם, אם תזדקקו למחשב נייד לגלישה ברשת בלבד לא תזדקקו למעבד מתוחכם וחזק.
לעומת זאת אם תזדקקו למחשב לעריכת וידאו, תמונות או משחקים תבחרו במעבדים החזקים ביותר מרובי הליבות.
זיכרון (ראם)- זיכרון הראם הינו הזיכרון הקובע את המהירות והיעילות של כל הפעולות במחשב לפתוח כמה תוכנות במקביל ובו זמנית וקובע את זמן העבודה בצורה המהירה והחלקה ביותר.
בזיכרון הנפחים הסטנדרטיים הנמכרים כיום בשוק הם 8GB, 4GB ו- 16GB. בדרגות מהירות שונות MHz, וגרסאותDDR כמה שהגרסה גבוהה יותר ככה הוא חדש יותר.
לוח אם- לוח אם מחבר בין כל חלקי המחשב ומאפשר להם לתקשר. על גבי לוח האם מורכבים החלקים כגון: הזיכרון, המעבד, כרטיס שמע, חריצי הרחבה נוספים, כרטיס רשת ועוד.
לוח האם חייב להיות איכותי ולהתאים לשאר רכיבי המחשב.
כרטיס מסך- כיום לרוב, כרטיסי המסך הם מעבדים בפני עצמם. יש להם מעבד גרפי משלהם והם עושים הרבה מעבודת העיבוד שבעבר נעשתה על ידי המעבד המרכזי של המחשב.
כרטיס המסך במחשב אחראי לייצר את הפלט הוויזואלי מהמחשב על גבי המסך, כמה שהכרטיס מסך חזק יותר הוא יתאים לגרפיקה מתקדמת כגון משחקים ועריכה, אך גם ייקר משמעותית את המחשב הנייד. רובנו נשתמש בכרטיס מסך סטנדרטי לשימוש היום יומי.
כאן יש לבחור לפי חשיבות השימוש שלנו במחשב - מסכי מחשב.
גודל המסך משפיע על חיי הסוללה וכובד המשקל של המחשב הנייד.
אתם צריכים כתב גדול במיוחד? תבחרו במסך גדול למרות שאנחנו יכולים לשלוט ברזולוציה הדיגיטלית במסך המחשב עצמו.
אתם מחפשים שימוש סטנדרטי בשביל גלישה באינטרנט? אין צורך למסך גדול במיוחד אבל ניתן לבחור מסך עם אפשרויות מגע לנוחות מקסימאלית.
אתם עורכים תמונות? תבחרו מסך גדול יותר הכולל אפשרויות צבע אמיתיות ומדהימות בכדי שתוכלו לחוות כל פיקסל ופיקסל.
רזולוציה- גודל הרזולוציה במסך המחשב הנייד היא לפי ההגדרה הטבעית שנקבעה אך אותה ניתן לשנות לפי הנוחות שלכם.
הרזולוציה אשר נבחרה תקבע את מידת חדות התמונה, רמת הגופן ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת לפי מספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה הכוללת בשלמותה. היתרון במחשב הנייד הוא שניתן לשנות בכל רגע נתון את הרזולוציה.
גודל מסך- מסך גדול יראה לנו מידע רב יותר ובצורה ברורה יותר מאשר מסך של מחשב נייד קטן ולכן החשיבות היא גדולה.
במסך גדול חווית הצפייה תשתפר אך המחשב יהיה יותר מסורבל ואורך חיי הסוללה יקטן. אם אין לכם דרישה במסך גדול במיוחד תמצאו את אמצע הזהב.
ההבדלים בין סוגי הפאנלים גדולים מאוד ובסופו של דבר הם קובעים לאיכות התצוגה כמו גם למחיר המסך.
פאנל TN מיושנים יותר אך גם זולים, בעל זווית צפייה צרה יותר מהשאר. מתאים למשתמש הבסיסי.
פאנל IPS ו-S-IPS מציגים זוויות צפייה מעולות ודיוק צבע אופטימלי הטובים מבין הפאנלים הקיימים כיום ונמצאים בשימוש ברוב המסכים של המחשבים הניידים כיום, אך הפאנלים גם יקרים יותר מכל השאר.
PVA ו- S-PVA מציגים זוויות צפייה טובים יותר וגם צבעים מדויקים יותר מ פאנל ה-TN ומתאימים לשימוש הממוצע במסכי המחשבים הניידים.
ציפוי נגד השתקפות בנוסף במחשבים ניידים קיימים מסכים הכוללים ציפוי אנטי רפלקטיבי שמונע החזרת אור והצטברות אבק.
אם עובדים מול מסך שחשוף לאור ישיר, מומלץ לבחור מסך עם ציפוי זה ובגלל שמדובר במחשב נייד שלא נמצא לעולם סטאטי במקום אחד לרוב זה מה שנצטרך.
חיבורים נוספים ודאו שאתם צריכים במחשב לכלול את כל החיבורים הדרושים לכם אחרת יהיה קשה מאוד להוסיפן לאחר קניית המחשב - חיבורים המומלצים בדרך כלל:
חיבורי USB לפחות 2 כניסות לחיבור.
חיבור שקע HDMI במחשב הנייד מאפשר לחבר את המחשב למסך חיצוני עם כבל HDMI המעביר קול ותמונה בצורה הטובה ביותר.
קישורית Bluetooth קישורית אלחוטית להעברת מידע בין המחשב ולהתקנים כגון עכבר, אוזניות וכו'.
כניסה לכבל RJ45 למרות שקיימים מתאמים לחיבור כבל הרשת החוטית דרך חיבור USB עדיין מומלץ שיהיה חיבור ישיר זה בגוף המחשב הנייד.
כניסה לקורא כרטיסים MicroSD מומלץ אך לא חובה שיהיה חיבור בגוף המחשב.
קישורית WIFI חובה בכל מחשב שרוצה להתחבר לאינטרנט בצורה אלחוטית ופשוטה.
מצלמה אם אתם עושים פגישות עם הקולגות שלכם לעבודה מומלץ שיתאפשר להם אפשרות לראות אותכם.
מערכת הפעלה חשוב מאוד לוודא שהמחשב מגיע עם מערכת הפעלה לפי רצונכם. שלא תופתעו אם המחשב נמכר ללא המערכת הזו ואז תצטרכו לרכוש אותה בנפרד ולבצע התקנה על המחשב הנייד שלכם.
דמיינו לכם שאתם באמצע פגישת עבודה, קריאת מאמר חשוב, עריכת וידאו או משחק מחשב, ואז.. נגמרה הסוללה ואנחנו מחפשים את שקע החשמל הקרוב ביותר שקיים.
כאשר מדובר בניידות והנוחות שלנו חשוב לבחור לפטופ הכולל את הסוללה המתאימה לצרכים האישיים שלנו.
משך פעולות הסוללה תלוי בעיקר בסוגה ובקיבולת שלה, כל סוללה מורכבת ממספר תאים כך שלרוב מספר התאים גדול נפח הסוללה גדל בהתאם וכך גם אורך זמן העבודה של המחשב הנייד.
שימו לב כי נתון זה משתנה מרמת המפרט של המחשב וצריכת החשמל הכללית שלו, והאם הוא נמצא במצב עבודה מאסיבי כגון עריכת סרטים או גלישה באינטרנט בלבד.