מי מאיתנו לא התלונן על כך שאזור האחסון בתא ההקפאה הקטן שמציעים לנו רוב המקררים המשולבים בשוק כיום? נכון, כנראה שרובנו נתלונן על כך בשלב כזה או אחר בחיינו, אבל הפעם הגיע הזמן לעשות עם זה משהו בפועל. הכירו את מוצר הפלא הבא – מקפיא ביתי! המוצר החשמלי שישמור על המזון שלנו קפוא בטמפרטורה הנדרשת.
בעולם המקפיאים הביתיים קיימים מספר תצורות נפוצות:
מקפיא מגירות/תאים הינו הנפוץ ביותר בקרב המקפיאים הביתיים. המקפיא מסווג על פי כמות התאים הקיימים בו כאשר התאים בנויים ברצף אחד מעל השני. כל תא/מגירה תחומים, כך שניתן לאחסן מגוון סוגי מזונות ולהפריד בין מחלקות שונות – בשר, דגים, דגנים וכדומה. קיימים גם מקפיאים מתקדמים הכוללים מגירות ייעודיות למחלקות מזון עם טמפרטורה מתאימה, כך שנהנים מהקפאה אופטימלית עבור אותו סוג המזון.
בקטגוריית מקפיאים תוכלו למצוא מקפיא No Frost לצד מקפיא DeFrost ותצורות הקפאה נוספות.
מקפיא 3 מגירות/תאים: החל מטווח מחירים של כ-800 ש"ח
מקפיא 4 מגירות/תאים: החל מטווח מחירים של כ-900 ש"ח
מקפיא 5 מגירות/תאים: החל מטווח מחירים של כ-1,200 ש"ח
מקפיא 6 מגירות/תאים: החל מטווח מחירים של כ-1,350 ש"ח
מקפיא 7 מגירות/תאים: החל מטווח מחירים של כ-1,950 ש"ח
מקפיא 8 מגירות/תאים: החל מטווח מחירים של כ-2,500 ש"ח
מקפיאים שוכבים אמנם נפוצים יותר בקרב בעלי עסקים ובשימוש תעשייתי, אך מתאימים בהחלט לשימושים ביתיים ואפילו אידיאליים עבור בעלי בתים עם גינה ומטבחי חוץ. מקפיא שוכב כשמו כן הוא – המקפיא רחב ונמוך בהשוואה למקפיאים העומדים, ובשונה ממקפיאי המגירות, המקפיא בנוי מתאי אחסון מתוחמים המאפשרים אחסון של מזון קפוא בעל מימדים גדולים. רוב המקפיאים השוכבים פועלים בשיטת DeFrost המצריכה הפשרה של המקפיא אחת לתקופה.
לרוב מקפיאים שוכבים מתחילים מנפחים גדולים בשל ייעודם לשימוש תעשייתי, ועלותם נעה החל מ-1,890 שקלים למקפיא בנפח של כ-380 ליטר.
מקפיאים אינטגרליים בנויים בתצורה הדומה למקפיאי המגירות בחלוקה הפנימית. השוני בא לידי ביטוי בכך שהוא מתאימים להבנייה בתוך נישה/ארון ולא כוללים חיפוי חיצוני – כלומר, אתם בוחרים איזה חיפוי להתקין עליהם. אידיאליים לבתים בהם המטבח גדול וניתן לשלב מקפיא אינטגרלי נוסף כחלק מהנוף במטבח.
מקפיאים אינטגרליים פונים לקהל מצומצם ועל כן, מחירם גבוהה יותר מדומיהם. טווח המחירים מתחיל מכ-2,900 שקלים.
לפני שניגשים לביצוע הרכישה עצמה – כדאי לוודא מספר פרמטרים:
1. הצבת המקפיא: לרוב, המקפיא הביתי הינו "כוח עזר" למקרר המשולב הביתי שלנו. ברוב המקרים, אנו לא נקצה מראש מקום ייעודי למקפיא הנפרד – לכן כדאי לבחור במקפיא בעל מימדים שיאפשרו לנו להציבו במקום כלשהו ברחבי הבית.
2. גימור: המקפיאים המוצעים כיום בשוק מגיעים במבחר רחב במיוחד של גימורים וחיפויים, כך שתוכלו ליהנות מהתאמה מיטבית לקו העיצובי של המטבח שברשותכם.
3. קיבולת: בחרו במקפיא בעל קיבולת שתאפשר לכם לאחסן כמות מזון שתתאים את כמות ואופי הנפשות המתגוררות בבית. במידת ומדובר במשפחה מרובת ילדים, עדיף להשקיע מעט יותר ולרכוש מלכתחילה מקפיא בעל קיבולת גדולה יותר, כך שלא תצטרכו לשדרג שוב את המקפיא.
4. דירוג אנרגטי: במוצר שצורך לרוב כמות גדולה יחסית של חשמל כמו מקפיא, חשוב לוודא את הדירוג האנרגטי של המוצר. הדירוג האנרגטי הישראלי מציג לנו עד כמה המוצר שרכשנו חסכוני בחשמל ומה היעילות האנרגטית של המכשיר. הדירוג היעיל ביותר מסומן באות "A" ונחשב לחסכוני ביותר והדירוג הכי פחות יעיל מסומו באות ""G ומעיד על רמה נמוכה של יעילות וחסכון אנרגטי.
5. שיטת הקפאה: רוב המקפיאים פועל ב-2 שיטות הקפאה עיקריות: - DeFrost השיטה הוותיקה יותר. במשך תקופת השימוש, נוצרת שכבת קרח על המקפיאים הפועלים בשיטה זו. לכן יש לנתק את המקפיא אחת לתקופה, להפשירו ולנקות את השאריות, דבר המסרבל לעיתים את המשתמשים. NoFrost – "הקפאה יבשה", שיטה זו חדשנית יותר. כלומר, המקפיא מונע היווצרות קרח ע"י מנגנון חימום הנכנס לפעולה באופן אוטומטי וכך לא נוצרת לנו כלל שכבת קרח, הן על גבי המוצרים והן בתא ההקפאה. בשיטה זו, אין צורך כמובן להפשיר את המקפיא אחת לתקופה. מקפיא נו פרוסט דורש פחות התעסקות מצד המשתמש, ועל כן לעיתים עולה יותר ממקפיאי הדי פרוסט.
בקטגוריית המקפיאים בלאסטפרייס תוכלו למצוא מגוון גדלים החל ממקפיא 7 מגירות No Frost, מקפיא 6 מגירות No Frost ועד למקפיא 3 מגירות No Frost!
על מנת לשמור על חיי מוצר ארוכים, עלינו להקפיד על כמה דברים.
תחילה, נשתדל שלא להעמיס יתר על המידה בתאי ההקפאה – שכן חסימת פתחי הקירור עלולה להוביל לסתימתם, הקפאה לא אחידה ובסופו של דבר "למותו" בטרם עת של המקפיא. בנוסף, נשתדל לחלק את המזונות הכבדים בין כל תאי ההקפאה על מנת למנוע קריסה, או התעקמות של המדפים/מגירות.
יתר על כן, עלינו להימנע מהכנסת מזון שאינו מצונן ישירות להקפאה. הכנסת מזון חם תוביל לעלייה בטמפרטורה בתא ההקפאה, שעשויה להוביל לפעילות יתר של המדחס ולתקלה במקפיא.
מעבר לכך, יש להקפיד לתחזק את המקפיא בזמן. כלומר במידה ולא תפשירו את מקפיאי ה-DeFrost בזמן, הדבר עלול להוביל לתקלה ואף להרס המקפיא לגמרי. עלינו להיות "קשובים" למקפיא ולדאוג לתחזוקה שוטפת שתסייע לנו לשמור על חיי מוצר ארוכים ובסופו של דבר לחיסכון של כסף!
במידה וברשותכם מקפיא הפועל בשיטת DeFrost, עליכם לדאוג לנתק את המקפיא מהחשמל, להפשירו ולנקותו היטב אחת לתקופה (בערך אחת לחודש) על מנת לשמור על המשך פעילות תקינה. מעבר לכך, שכבת קרח לא תקנית עלולה להצטבר בשני סוגי המקפיאים: DeFrost ו-NoFrost כאחד במידה ואטמי הדלתות נשחקו או נקרעו או במידה והעמסנו מדי על המקפיא/חסמנו את פתחי ההקפאה. בנוסף לכך, פתיחה מרובה שלא לצורך של דלת המקפיא, עשויה להוביל למאמץ יתר ולהצטברות שכבת קרח. לכן, בדקו לעיתים תכופות כי הגומיות האוטמות את המקפיא שלכם תקינות, שהוא לא עמוס יתר על המידה וכי הכל פועל כשורה, וכך תימנעו משכבת קרח מיותרת כתוצאה משימוש לא תקין – ותסייעו באופן ישיר להארכת חיי המקפיא שלכם.